Musical decor

Grafisch design eindmusical groep 8

Deze opdracht krijg je niet dagelijks en daarom was het erg leuk om dit te mogen realiseren.

De juf van groep 8 van Basisschool De Langenoord in Hoogland vroeg mij een decor te ontwerpen voor de musical “Wie steelt de show” van Bennie Vreden. Deze musical zal opgevoerd worden door de leerlingen van groep 8, als eindproject van de basisschool.

In deze sprankelende afscheidsmusical is de grote vraag: wie steelt de show? Presentatoren Bob Babbel en Shirley Shine proberen het uit alle macht, maar de kijkcijfers van het programma zijn een drama. Dan gooien de zenderbazen het format om en lijkt de uitzending een succes te worden. Maar wie zijn toch die gemaskerde juryleden? En belangrijker nog: wat proberen ze te verbergen?

Tijdens een wervelende show gaat groep 8 op zoek naar de antwoorden. In 11 scènes en 8 knallers van liedjes maken ze samen de perfecte mix. Dus stilte in de studio, laat de camera’s draaien en zet een big smile op want we zijn live in 5, 4, 3, 2, 1…

Met die informatie en een kant-en-klaar logo moest ik aan de slag. Een decor voor een taletenshow dat makkelijk te maken is met zo min mogelijk materialen. Ik denk dat het goed gelukt is met wat verf, karton, kerstlampjes, vinylstickers, lijm, crêpepapier, fietsbanden en ducktape. Zo kun je zien hoe een eenvoudig ontwerp ook al tot een mooi resultaat kan leiden.